Każda randka z ukochana osoba jest wyjątkowa. Walentynki to kolejna okazja, by spędzić wspólnie czas i okazać sobie miłość. Nie bez powodu mówi się, ze „przez żołądek do serca” Randka przy smacznie zastawionym stole, zawsze jest bezpiecznym i udanym rozwiązaniem na romantyczny wieczór. Jak go perfekcyjnie zaplanować?
Planowanie romantycznego wieczoru i kolacji walentynkowej
Z pewnością należy zadbać o detale. Jeśli chodzi o kolacje we dwoje to powinna mieć odpowiednia atmosferę, jaką tworzą świece, świeże kwiaty i przytłumione światło. Kropka nad i będzie spokojna, niezbyt głośna muzyka. Oczywiście pierwsze skrzypce będzie grało serwowane danie. Najlepiej jeśli będzie lekko strawne, a jednocześnie syte.
W takich okolicznościach wato stawiać na afrodyzjaki, które umacniają romantyczny klimat, a nawet zbliżają kochanków. Należą do nich miedzy innymi owoce morza szparagi, czerwone wino, a także różne owoce w tym ananas. Taki pomysł świetnie realizuje restauracja z Pruszkowa. Może warto właśnie w Pruszkowie udać się na romantyczną kolację tylko we dwoje? Warto odwiedzić stronę Info Pruszków i sprawdzić wolne terminy w tamtejszej restauracji w dzień walentynek.
Pomysły na kolacje walentynkową!
Sałatka cezar z kurczakiem! To bardzo bezpieczna opcja, ponieważ tą sałatkę lubią niemal wszyscy. Jest szybka i niezbyt wyszukana. Potrzebne składniki to: sałata rzymska, pierś z kurczaka, grzanki, pomidory koktajlowe, ser parmezan, sos majonezowy.
Krewetki z chili i czosnkiem! To już danie, które może wydawać się nieco bardziej wykwintne, ale jest najprostszym i smacznym sposobem na podanie krewetek. Wystarczy podsmażyć je na maśle z czosnkiem, natką i papryką chili. Do tego warto podlać białym winem i podawać z bagietką.
Łosoś z piekarnika z rozmarynem. Ryba z piekarnika z dodatkiem świeżych ziół podawana z pieczonymi ziemniakami i sałatą to strzał w dziesiątkę. Najpierw warto zamarynować w łososia w sosie sojowym, następnie doprawić go świeżymi ziołami.
Szparagi zapiekane z szynką i serem. Poleca się wybrać do tego dania szynkę parmeńską lub cieniutki boczek oraz ser mozzarella. Całość zawinąć w roladki, doprawić i zapiec. To propozycja ciekawej dla kubków smakowych i lekkiej kolacji dla dwojga.