Ogromne jackpoty, spektakularne występy na żywo i olśniewające kluby nocne to jedne z głównych powodów, dla których warto odwiedzać hotele z kasynami. A najsmaczniejszą atrakcją w takich przybytkach jest wykwintna kuchnia serwowana w ekskluzywnych restauracjach. Wiele luksusowych kasyn zatrudnia pierwszorzędnych szefów, oferując najwyższej klasy potrawy z różnych zakątków świata.

Najlepsze restauracje kasynowe

Od historycznego Monte Carlo po nowoczesne Las Vegas, oto najlepsze restauracje w hotelach kasynowych, gdzie możemy świętować naszą wygraną w wielkim stylu.

Guy Savoy w Caesars Palace, Las Vegas

Wewnątrz tej wiernej repliki flagowego statku Savoy, z którego widać miniaturę wieży Eiffla w Las Vegas, znajduje się jedyna restauracja poza Paryżem, gdzie goście mogą zakosztować tej samej, nieziemskiej kuchni francuskiej. A w szczególności chodzi nam o delektowanie się specjalnościami szefa kuchni, takimi jak karczochy i zupa z czarnych trufli. Jeżeli mowa o tych dwóch potrawach, nigdzie nie przyrządzają ich tak znakomicie jak w Paryżu i Guy Savoy w Las Vegas.

W restauracji znajdziemy także elegancki bar z wykwintnymi trunkami, gdzie obowiązkowo musimy spróbować jednych z najdroższych koniaków na świecie. I podobnie jak Ceasars Palace Casino jest idealnym miejscem dla high rollerów, Guy Savoy jest idealntm miejscem dla najbardziej wymagających smakoszy.

Robuchon au Dome w Grand Lisboa, Makau

Kiedy Makau stało się największym rywalem stolicy hazardu Las Vegas, szef hotelowej kuchni Joel Robuchon postanowił zmodernizować swoją restaurację, przenosząc ją na znacznie wyższe, 43. piętro. Obecnie lokal mieści się pod szklaną kopułą Grand Lisboa, gdzie szczyci się swoimi trzema gwiazdkami Michelin.

Wnętrze rozświetla gigantyczny żyrandol z malutkich kryształów, przepięknie oświetlając stylowe dekoracje, a także starannie przygotowane potrawy, które wyglądają tutaj jak mini dzieła sztuki. Jeżeli odwiedzimy to miejsce, definitywnie warto skosztować karmelizowaną przepiórkę z nadzieniem foie gras albo purée ziemniaczane z czarnymi truflami. Po takiej uczcie gra w ruletkę, czy blackjacka, będzie o wiele lepszym doznaniem.

Le Tren Bleu w Place du Casino, Monako

Le Tren Bleu znajduje się tuż przed frontowymi drzwiami słynnego, XIX-wiecznego pałacu gier w Monte Carlo. Wystrój tej ekstrawaganckiej restauracji inspirowany jest ponadczasową elegancją samego kasyna, dzięki czemu obydwa lokale świetnie uzupełniają się pod kątem wystroju swojego wnętrza. W obu miejscach panuje też odpowiedni dress code. Więc jeśli chcemy zagrać w pokera, czy automaty do gry, najpierw musimy wskoczyć w elegancki smoking.

Restauracja Le Tren Bleu to najcenniejszy klejnot kulinarny w całym Monte Carlo, który pomimo francuskiej nazwy serwuje wyborne potrawy z kuchni włoskiej. Zjemy tutaj elegancko przygotowane wersje choćby takich klasyków jak saltimbocca z cielęciny i risotto z bakłażana z mozzarellą i pomidorami.

Bobby Flay Steak w Borgata Casino, Atlantic City

Ta przepyszna restauracja od dawna jest konsekwentna ze swoim menu, oferując te same potrawy, które pieczołowicie przyrządza od wielu lat. I co najlepsze ich karta dań nigdy nie zawodzi i zawsze stawia na najwyższej jakości świeże składniki. Otwarta w 2006 roku ta wysokiej klasy restauracja serwuje swoje dania w bardzo eleganckim stylu i w bardzo eleganckim lokalu.

Ich południowo-zachodni ribeye z przyprawami jest wart każdego grzechu, a „bar z homarem” oferuje ogromny talerz z różnymi gatunkami skorupiaków. Natomiast o ich kremowym chile z zielonego ryżu będziemy śnić przez długie noce. Co więcej, po tak królewskiej uczcie możemy być pewni, że grając w bakarata, kości, czy automaty do gry, nie będzie nam doskwierać żaden, nawet najmniejszy głód.

Waku Ghin w Marina Bay Sands, Singapur

Ta restauracja znajduje się w najdroższym budynku na świecie – wycenianym na 4,7 miliarda dolarów. Nic więc dziwnego, że lokal zatrudnia wyłącznie szefów z najwyższej kuchennej półki. A najlepszym z nich jest Tetsuya Wakuda, którego restauracja oferuje tylko 25 miejsc przy stolikach. A to dlatego, że mistrza się nie pogania.

Tutejsza europejsko-japońska kuchnia serwuje niebiańskie przekąski i jeszcze lepsze dania główne. Jeżeli już cieknie nam ślinka, powinniśmy sprawdzić filet z karmionej trawą tasmańskiej wołowiny z musztardą wasabi. A jeśli już kiedyś trafiliśmy jackpot na automatach do gry, wiemy, jakie to uczucie. Wspominamy o tym dlatego, że za każdym razem, gdy stołujemy się w tej restauracji, zapewniamy to samo uczucie również naszym kubkom smakowym.

Café Martinique w Atlantis Casino, Bahamy

Atlantis Casino stanowi jedną z najbardziej atrakcyjnych części rozległego kurortu Paradise Island, gdzie znajduje się również całe mnóstwo punktów gastronomicznych. Jednakże, zamiast grać w ciemno i szukać najlepszego lokalu, o wiele lepszą opcją jest bezpośrednie udanie się do Café Martinique. Jest to klasyczna restauracja Jeana-Georgesa Vongerichtena, który jest tak dobry w tworzeniu francuskich potraw, jak Mozart w komponowaniu swoich utworów.

W tej restauracji skosztujemy wyśmienitej kuchni francuskiej w tropikalnym otoczeniu, zajadając takie rarytasy jak klasyczne ślimaki z masłem czosnkowym, czy koncha z awokado i cytrusowym majonezem chili. Jest to świetna okazja na zwiększenie pokładów swojej energii do dalszej gry w blackjacka, bakarata, czy rozgrywki przy stole pokerowym.

Pikayo w Condado Plaza Hilton, San Juan

Najaktywniejszym graczem w tym ośrodku kasynowym jest szef kuchni Wilo Benet, który od prawie 25 lat redefiniuje i unowocześnia kuchnię portorykańską. W 2009 roku przeniósł swoją popularną restaurację do tego nadmorskiego hotelu z kasynem, gdzie nadal zachwyca gości nieprawdopodobnym smakiem swoich kulinarnych dzieł sztuki.

Jego dania inspirowane są tradycyjną kuchnią wyspiarską. Są to bardzo wyjątkowe potrawy, które zapewniają niepowtarzalny smak. Warto spróbować salmorejo, alcapurrias, lokalnego gulaszu z kraba albo mięsnych placków z czosnkowym aioli. Dużym plusem jest to, że restauracja mieści się rzut beretem od kasyna. Więc jeśli dopadnie nas ochota na przekąskę, będąc na drodze do jackpotu na maszynach hazardowych, zawsze możemy zajrzeć lokal obok i uraczyć nasze podniebienie nieziemską rozkoszą.

Rockpool Bar & Grill w Crown Casino, Melbourne

Rockpool Bar & Grill znajduje się w największym kasynie na półkuli południowej i jest wierną kopią słynnego oryginału, jakim jest restauracja Neila Perry’ego w Sydney. Lokal w Melbourne odznacza się rozległą i otwartą kuchnią, po której śmiga zespół najbardziej uzdolnionych kucharzy w całej okolicy. Organizacja wśród personelu jest tak samo znakomita, jak wśród krupierów w kasynie.

Większość potraw opiera się tutaj na wołowinie lub owocach morza. Jednakże każda z nich ma w sobie potencjał do zafundowania nam zupełnie nowych doświadczeń smakowych. Jeżeli uwielbiamy owoce morza, powinniśmy zamówić krewetki królewskie z tortellini, kozim serem, palonym masłem, rodzynkami i orzeszkami pinii. I definitywnie nie należy opuszczać restauracji bez zerknięcia w kartę deserową.

Besh Steak w Harrah’s Casino, Nowy Orlean

Jednym z najlepszych powodów, aby stawiać kasyna naziemne nad kasyna online, jest właśnie ta niesamowita restauracja. Besh Steak to lokal inspirowany muzyką jazz, dlatego wszystko tutaj przypomina przygaszoną jaskinię jazzową z występami na żywo. Nie ma w tym większego zaskoczenia, ponieważ Nowy Orlean pełen jest takich lokali. Niemniej jednak to, co wyróżnia Besh Steak na tle konkurencji, to jego wspaniała kuchnia.

Goście mogą delektować się tu kilogramowym stekiem kowbojskim w sali udekorowanej obrazami niebieskich psów autorstwa George’a Rodrigue’a. Faktem jest, że prawie całe menu tego lokalu tonie w potrawach mięsnych. Aczkolwiek nie zapomina też o wielbicielach owoców morza, podając takie pyszności jak krewetki z kaszą, czy bisque z raków.

La Terraza w Casino de Madrid, Madryt

To madryckie kasyno jest odwiedzane przez wielu graczy, którzy lubują się w maszynach hazardowych i grach stołowych. Z kolei La Terraza to strzał w dziesiątkę dla wszystkich wykwintnych smakoszy. Szefem jest tutaj Paco Roncero – wieloletni uczeń słynnego szefa Ferrana Adrià – który niegdyś był właścicielem jednej z najbardziej wyrafinowanych restauracji na świecie o nazwie El Bulli.

W La Terraza znajdziemy wszystkie te potrawy, jakich mogliśmy zakosztować w El Bulli. I każda z nich przyrządzana jest z taką samą starannością. Natomiast gwoździem programu całego menu jest tempura z płatkami róży. Restauracja znakomicie oddaje atmosferę madryckiego kasyna, gdzie gra na pieniądze trwa przez całą dobę. Z kolei gracze mogą stawiać na takie przyjemności jak automaty do gry, ruletka, blackjack, poker, kości i bakarat.

Kasyno online podczas czekania na zamówienie

Gra przy stole do ruletki, czy pokera, a nawet sesja na automatach do gry, mogą szybko ograbić nas z energii i zmusić do wrzucenia czegoś na ząb. Jednakże nawet wybierając się do kasynowej restauracji, nie musimy rezygnować z gry na pieniądze. Możemy zabrać ze sobą kasyno online. A to dlatego, że jeżeli mamy połączenie z Internetem, nasze internetowe kasyno będzie do dyspozycji 24/7.

Należy tez mieć na uwadze, że wybierając kasyno online, jak grać i jakie warunki spełniać, to kluczowe pytania, na które musimy znać odpowiedź, zanim rozpoczniemy grę na pieniądze. Jeżeli uzbroimy się w wiedzę o kasynach internetowych, istnieje spora szansa, że gra online spodoba nam się do tego stopnia, że już nie będziemy chcieli wracać do tradycyjnej rozgrywki w kasynie lądowym. Powodem jest fakt, że najlepsze kasyna online skupiają w sobie rozmaite bonusy, w tym bonusy bez depozytu, a także liczne gry hazardowe, które oferują zupełnie inną zabawę niż rozrywka w kasynie stacjonarnym.